Slaap musthaves baby

5 slaapmusthaves voor kinderen

[ez-toc]

Wij zijn normaal gesproken altijd heel voorzichtig met het adviseren van slaapspullen. Het gaat namelijk niet zo zeer om de spullen die je kindje gebruikt, maar om de slaapbasis die je kindje heeft of je kindje goed slaapt of niet. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer factoren afhankelijk van of je kindje goed slaapt of niet. Toch zijn er een aantal musthaves die wij voor jullie hebben verzameld waar we zelf als mama heel enthousiast over zijn. Sommige artikelen kunnen namelijk wel zeker bijdragen aan het lekker slapen. Hopelijk helpen wij jullie met dit artikel op weg!

    1. Slaapzak Puckababy

     Wij adviseren eigenlijk altijd een slaapzak. Een slaapzak is een ideale uitkomst. Met een deken heb je de kans dat deze van je kindje af glijdt, waardoor je kindje het koud krijgt en wakker wordt. Daarnaast kan de deken natuurlijk ook over je kindje heen komen te liggen, waardoor de veiligheid in het geding komt. Dit zijn de redenen dat wij altijd een slaapzak aanraden. Dit kan natuurlijk elke slaapzak zijn en het merk maakt niet uit. Zelf zijn wij alleen wel heel erg fan van de slaapzakken van Puckababy. De kleinste versie (de piep) is namelijk een inbakerslaapzak, waardoor je ook direct je kindje kan inbakeren. De 4-seizoenen slaapzakken zorgen ervoor dat je de slaapzak het hele jaar door kunt gebruiken van 6 maanden tot 2,5 jaar. Echte aanrader dus!

    2. White Noise Numsy

     Zoals bij de meesten bekend, kan white noise (witte ruis) helpen bij het geruststellen van jouw kindje. Witte ruis zorgt ervoor dat het geluid dat de baby kent vanuit de baarmoeder (bloed dat langs stroomt), nagebootst wordt en je kindje daardoor weer het veilige gevoel krijgt. Regelmatig krijgen wij de vraag welke white noise machine wij aan zouden raden. Wij adviseren dan eigenlijk altijd Numsy. Met kortingscode slaapkops10 ontvang je ook nog eens een leuke korting.

    3. Babyfoon met camera

     Een babyfoon is natuurlijk sowieso handig als je een kindje krijgt, omdat je zo niet de hele tijd met gespitste oren hoeft te luisteren. Maar wanneer je toch een babyfoon aanschaft, zouden wij een babyfoon met camera aanraden. Op deze manier kan je altijd je kindje in de gaten houden en weet je ook of je er direct naar toe moet of dat je kindje misschien toch zelf weer verder kan slapen. Zo zien we bijvoorbeeld kindjes die lopen te jammeren, maar nog wel liggen, sneller weer in slaap zullen vallen dan kindjes die bijvoorbeeld al zijn gaan staan. Door te snel de kamer in te lopen, kan je er juist voor zorgen dat je je kindje wakker maakt. Kijk dus altijd even op het schermpje of het echt al tijd is om de kamer in te gaan. Persoonlijk gebruik ik deze Babyfoon van Luvion waar ik erg tevreden over ben.

    4. Slaaptrainer schaap

     Voor kindjes die ‘s ochtends vroeg wakker zijn, kan een slaaptrainer goed helpen. Wij adviseren dit meestal vanaf een leeftijd van 2,5 jaar omdat ze het dan goed snappen. Als je kindje al eerder kleuren kan herkennen, kan je het ook al eerder introduceren. Jij kent je kindje immers het beste! Het schaap geeft middels kleurtjes aan wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat je kindje pas vanaf 07:00 uur mag opstaan en naar jou toe mag komen. Het kan natuurlijk dat je kindje wat eerder wakker is, maar je kindje kan dan zelf nog even gaan spelen op het kamertje bijvoorbeeld. Hier vind je Zazu Sam Slaaptrainer

    5. Aerosleep matras

     Persoonlijk vond ik een AeroSleep matras een heel fijn idee, maar daarbij wil ik wel gelijk zeggen dat het altijd belangrijk blijft dat je je kindje op zijn of haar rug in bed legt voor de veiligheid van je kindje. De reden dat ik vooral zo enthousiast ben over dit matras is niet alleen omdat het een duurzaam matras is, maar ook omdat het vocht wordt afgevoerd en het matras als het ware “ademt”. Daarnaast is het matras makkelijk te wassen door de afneembare hoes.

 

Welke musthaves mag er van jullie nog meer niet ontbreken? Dit zijn wat ons betreft de echte musthaves als het om slapen gaat!

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en wij realistische verwachtingen kunnen afgeven. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij  altijd een eerlijk advies geven of wij denken jullie te kunnen helpen. Daarnaast is dit een mooi moment om te kijken of wij bij jou passen. Je vertrouwt immers je dierbaarste bezit toe en het is belangrijk dat we tijdens dit traject op elkaar kunnen vertrouwen. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in. Let op: tijdens dit gesprek geven wij geen slaapadvies. 

Gerelateerde blogs

×