Slaapcoaching kind

Slaapcoaching: tips hoe je een gezond slaappatroon kunt creëren

[ez-toc]

Als ouder kan het soms een uitdaging zijn om je kindje te helpen met het ontwikkelen van een gezond slaappatroon. Slaapcoaching kan een effectieve manier zijn om je kindje te helpen beter te slapen en jou als ouder wat meer rust te geven. In deze blog geven we tips over hoe je kunt beginnen met slaapcoaching en waar je kunt starten.

Een goed slaappatroon kost tijd

Als ouder is het belangrijk om geduld te hebben en consistent te zijn bij het starten van slaapcoaching. Het kan even duren voordat je kindje gewend is aan een nieuw slaappatroon, dus geef het de tijd. Begin met het vaststellen van een bedtijd routine. Dit kan bestaan uit activiteiten zoals een badje, een verhaaltje voorlezen of een slaapliedje zingen. Door een vaste routine in te bouwen, weet je kindje wat er komt en kan het helpen om te ontspannen voor het slapengaan.

Slaapomgeving kind

Daarnaast is het belangrijk om een rustige en donkere slaapomgeving te creëren. Zorg ervoor dat de kamer goed verduisterd is en dat er zo min mogelijk afleiding is waaronder zo min mogelijk speelgoed aan- en om het bedje. Een comfortabel matras en beddengoed (vanaf 2,5 jaar) zijn ook essentieel voor een goede nachtrust.

Als je kindje moeite heeft met in slaap vallen, kun je overwegen om een slaapcoaching methode toe te passen, zoals de ‘stoel in de kamer’ methode. Bij deze methode ga je naast je kindje zitten op een stoel totdat het in slaap valt, om zo te leren zelfstandig in slaap te vallen. Het is belangrijk om hierbij geduld te hebben en consistent te blijven, zodat je kindje weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

Slaapbehoeften kind

Bij het starten van slaapcoaching is het ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en behoeften van je kindje. Een baby heeft bijvoorbeeld andere slaapbehoeften dan een peuter of kleuter. Zorg er dus voor dat de slaapcoaching methode die je kiest past bij de leeftijd en ontwikkeling van je kindje.

Tot slot is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als ouder tijdens het proces van slaapcoaching. Het kan soms emotioneel en vermoeiend zijn om je kindje te helpen met beter slapen, dus zorg goed voor je eigen slaap en welzijn. Neem ook af en toe een pauze en zoek steun bij andere ouders of een professionele hulpverlener als dat nodig is.

Hulp nodig?

Kortom, slaapcoaching kan een effectieve manier zijn om je kindje te helpen met beter slapen en jou als ouder wat meer rust te geven. Begin met het vaststellen van een bedtijd routine, zorg voor een rustige en donkere slaapomgeving en kies een slaapcoaching methode die past bij de leeftijd en behoeften van je kindje. Wees geduldig en consistent en zorg goed voor jezelf tijdens het proces. Met deze tips kun je hopelijk een goede start maken met slaapcoaching en genieten van een goede nachtrust voor het hele gezin. Wil je graag hulp hierbij en twijfel je nog wat het beste bij jullie gezin past, dan helpen we jullie graag middels een persoonlijk consult of traject. Meer informatie hierover geven we je graag tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en wij realistische verwachtingen kunnen afgeven. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij  altijd een eerlijk advies geven of wij denken jullie te kunnen helpen. Daarnaast is dit een mooi moment om te kijken of wij bij jou passen. Je vertrouwt immers je dierbaarste bezit toe en het is belangrijk dat we tijdens dit traject op elkaar kunnen vertrouwen. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in. Let op: tijdens dit gesprek geven wij geen slaapadvies. 

Gerelateerde blogs

×