Boek lezen voor het slapen

Boek lezen voor het slapen gaan

[ez-toc]

Het is goed om veel voor te lezen. Het vergroot de woordenschat en daarnaast is het een mooie, rustige activiteit voor het slapen. Je hebt echt even tijd voor elkaar zonder afleiding en kinderen worden hier over het algemeen ook rustig van. Wij adviseren ouders een boek lezen voor het slapen gaan te doen tijdens het bedtijdritueel. Hierdoor komt dit iedere avond terug en kan je kindje zich hierdoor ook voor gaan bereiden op het slapen.

Goede boeken om te lezen voor het slapen gaan

Welke boeken goed zijn voor kinderen om te lezen verschilt vooral per leeftijd. Uiteraard hebben we wel een aantal leuke tips welke boeken je kunt lezen.

Boeken voor baby’s

Baby’s hebben vaak nog een korte concentratieboog. Het is wel al leuk om samen boekjes te bekijken voor het slapen; zelfs voor baby’s. Voor een baby zijn voelboekjes heel erg leuk, maar ook bijvoorbeeld zwart-wit boekjes. Baby’s kunnen in de eerste weken alleen nog maar zwart-wit contrast zien en deze boekjes trekken daarom hun aandacht. Je kunt opnoemen wat je ziet. Je kunt tegelijkertijd je kindje ook een boekje in zijn of haar handen geven. Zo leert je kindje ook de structuur van een boek en kun jij ondertussen rustig de tijd nemen om uit een ander boekje voor te lezen.

Boeken voor peuters & kleuters

Een peuter of kleuter vindt het fijn om voorgelezen te worden uit een prentenboek. Op die manier kunnen ze de plaatjes ook goed volgen.

  • Het grote bedtijd gedoe
  • Gewoon zoals je bent
  • Ik ben ik en jij bent jij
  • Mijn oma is een ooievaar

Bovenstaand zijn mooie boeken geschikt voor peuters & kleuters. Bespreek wat je ziet en lees tegelijkertijd het verhaal voor. Maak het interactief en creëer op deze manier echt een fijn momentje voor jullie samen.

Boeken voor kinderen van 4 tot 10 jaar

Als je kind wat ouder is, kan hij of zij meer uit een verhaal halen. Kies in dat geval dan voor een boek met meer tekst en minder plaatjes. Daarnaast zijn er ook speciale boeken die bedoeld zijn om voor het slapengaan te lezen, zoals de ‘Slaapkop’ serie. Deze boekjes gaan over kinderen die niet willen slapen en leuke avonturen beleven in hun dromen.

Ga jij nu een boek lezen voor het slapen gaan? Probeer dit iedere avond te doen en voor je het weet kijkt jouw kindje er naar uit om naar bed te gaan omdat hij/zij weet dat er weer een mooi boek ligt te wachten! Benieuwd naar een slaapschema voor jouw kindje? Lees hier verder.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en wij realistische verwachtingen kunnen afgeven. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij  altijd een eerlijk advies geven of wij denken jullie te kunnen helpen. Daarnaast is dit een mooi moment om te kijken of wij bij jou passen. Je vertrouwt immers je dierbaarste bezit toe en het is belangrijk dat we tijdens dit traject op elkaar kunnen vertrouwen. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in. Let op: tijdens dit gesprek geven wij geen slaapadvies. 

Gerelateerde blogs

Hazenslaapje baby

Hazenslaapjes baby

Een veelvoorkomende vraag van ouders gaat over de hazenslaapjes. Een baby doet een kort dutje overdag en lukt het niet om meerdere slaapcycli aan elkaar

Lees verder »
Huiluurtje baby

Huiluurtje baby’s

Het huiluurtje, ook wel bekend als de “witching hour” in het Engels, is een fenomeen dat veel ouders van pasgeborenen bekend voorkomt. Het is dat

Lees verder »
×