Slapen hoog sensitief persoon

Hoe slaap je ook als HSP’er als een roos?

[ez-toc]

Juist als HSP’er heb je extra veel slaap nodig. Al die prikkels die jij overdag opdoet, die moeten tenslotte verwerkt worden. Helaas is het voor hoog sensitieve mensen soms lastig om in slaap te vallen. Doe je winst met onderstaande HSP tips.

Een vast avondritueel

Voor jezelf is het prettig als je de avonden zoveel mogelijk op dezelfde manier doorbrengt. Uiteraard geeft het helemaal niets als je daar af en toe eens van afwijkt. Jouw brein en lichaam komen op deze manier al vanzelf in een slaapstand. Daar hoef je dan zelf niet eens meer iets voor te doen. Routines geven ook een veilig gevoel. Wat zou een goed bedritueel kunnen zijn?

  • Dim op tijd de lichten, ook van je mobiel
  • Kijk sowieso een uur, het liefst 2 uur, voor slaaptijd niet meer op een scherm
  • Leg je kleding voor de volgende dag klaar
  • Ruim je huis op
  • Lees een paar bladzijdes uit een boek of een tijdschrift

Meditatie, bodyscan of ademhalingsoefening

Dankzij jouw hoogsensitiviteit ben je gevoeliger voor stress en prikkels. Het is wetenschappelijk bewezen dat een meditatie, een bodyscan of ademhalingsoefeningen je lichaam en geest in een ruststand brengen. Deze oefening kun je ook doen als je al in bed ligt. Er zijn diverse mogelijkheden. Kijk waar jij je prettig bij voelt en wissel eventueel af.

Schrijf alles van je af

Gebeurt het vaak dat je in bed ligt en dat er van alles in je opkomt? Dit moet je niet vergeten en waarom heb je die opmerking vandaag eigenlijk gemaakt? Ga je snel piekeren? Je bent dan zeker niet de enige. Het is echter wel vervelend, zeker omdat jij er extra gevoelig voor bent. Kies daarom, het liefst nog voor de avond, een moment waarop je even gaat piekeren. Schrijf bijvoorbeeld op waar je je zorgen over maakt. Of noteer dingetjes die je echt niet mag vergeten.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en wij realistische verwachtingen kunnen afgeven. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij  altijd een eerlijk advies geven of wij denken jullie te kunnen helpen. Daarnaast is dit een mooi moment om te kijken of wij bij jou passen. Je vertrouwt immers je dierbaarste bezit toe en het is belangrijk dat we tijdens dit traject op elkaar kunnen vertrouwen. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in. Let op: tijdens dit gesprek geven wij geen slaapadvies. 

Gerelateerde blogs

×