Davy de slaaptrainer

Davy de slaaptrainer

[ez-toc]

We horen het zo vaak: kindjes die heel vroeg opstaan of kindjes die juist niet naar bed willen. Hoe fijn zou het zijn om ze op een positieve manier leren om toch zelfstandig te slapen? Dan zullen we jullie iets vertellen: dat kan! Davy de slaaptrainer wordt jouw kindjes beste vriend en leert jouw kindje om op de juiste tijden te slapen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Hoe werkt een slaaptrainer?

Slaaptrainer

Een slaaptrainer is een apparaat dat een bepaalde kleur geeft wanneer je kindje moet slapen of juist mag opstaan. Davy de slaaptrainer is bijvoorbeeld rood wanneer het tijd is om te slapen en wordt oranje een half uur voor je kindje mag opstaan en zodra het tijd is om op te staan, wordt hij groen. Daarnaast gaan ook zijn oogjes open en dicht. Je kindje heeft hele duidelijke grenzen wanneer het moet slapen en wanneer het wakker mag worden. Dit werkt niet alleen voor de ouders dus superfijn, maar ook juist voor het kind!

Let hierbij wel op een realistische tijd. We begrijpen dat het heerlijk is om tot 09:00 uur in bed te blijven bijvoorbeeld, maar als jouw kindje om 05:00 uur altijd opstaat, is het niet realistisch om je kindje 4 uur lang wakker in bed te laten liggen. Wij hanteren altijd 6 uur als een normale tijd om op te staan, maar 6:30 of 07:00 uur zijn ook hele mooie tijden.

Voor welke leeftijd is een slaaptrainer geschikt?

Slaaptrainer Davy

Een slaaptrainer is geschikt voor kindjes vanaf 2/2,5 jaar. Het is belangrijk dat zij het verschil tussen groen en rood begrijpen of dat ze het verschil tussen ogen open en ogen dicht goed begrijpen. Op deze manier kun je je kindje goed uitleggen wat het betekent als de slaaptrainer de kleur rood heeft.

Ervaringen met Marciano

Tamara heeft Davy voor haar zoon Marciano gebruikt. Marciano is een echt ochtendmens en stond regelmatig om 06:00 uur op. In principe heel normaal als ze de nachten goed geslapen hebben, maar we wilden toch kijken of we dit een half uurtje konden rekken. Marciano wordt nog steeds om 06:00 uur wakker, maar we hoeven nu niet gelijk om 06:00 uur naar beneden! Hij gaat rustig boekjes lezen en wachten tot Davy groen wordt. Hij is super blij als Davy groen wordt en komt dat dan trots laten zien haha. De eerste dagen is Tamara bij hem gaan zitten om hem te leren dat hij in zijn bed moet blijven tot Davy groen werd. Na een paar dagen begreep hij wat de bedoeling was en kon hij dit zelf. De laatste dagen werd hij zelfs pas wakker toen Davy al groen was. Het werkt!

Het gebruik van Davy

Davy de slaaptrainer van Zazu is super makkelijk in gebruik. Je stelt deze één keer in door de bedtijd in te voeren en de tijd om op te staan. Een ander groot voordeel: de kleur van Davy gaat ook uit tijdens het slapen en blijft dus niet rood. Dit zorgt ervoor dat je kindje niet wakker blijft door de kleur die door de kamer schijnt. Daarnaast kan je de knopjes ook “op slot” zetten, waardoor de kindjes zelf niet zo makkelijk de tijden kunnen aanpassen. Ook fijn. 😉

Kortom: als slaapcoach zouden wij het gebruik van een slaaptrainer zeker toejuichen. Leg wel goed uit aan je kindje wat de bedoeling is en ga ervoor zitten. Je kunt dit overdag al een aantal keer bespreken en vervolgens nog een keer voor het naar bed gaan, waardoor je kindje  het echt goed gaat begrijpen.

Staat jouw kindje ondanks het gebruik van een slaaptrainer alsnog vroeg op? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar hoe en of wij jullie kunnen helpen met het lekker leren slapen van jouw kindje.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten en wij realistische verwachtingen kunnen afgeven. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij  altijd een eerlijk advies geven of wij denken jullie te kunnen helpen. Daarnaast is dit een mooi moment om te kijken of wij bij jou passen. Je vertrouwt immers je dierbaarste bezit toe en het is belangrijk dat we tijdens dit traject op elkaar kunnen vertrouwen. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in. Let op: tijdens dit gesprek geven wij geen slaapadvies. 

Gerelateerde blogs

×